Hi hi

I morgon ska vi hyssa lite. Först ska jag sova tills jag vaknar. Ingen klocka ska få ringa. Sen blir det hundrace på Nydala hundspår med chippat turbodiesel.
Idag var jag på Kulla och körde två galna hundar. Jag blev faktiskt farträdd. Hu vad det gick undan! Cliff går ut väldigt hårt och hetsigt. Voodoo tuffar på i sitt vanliga tempo (ganska fort). När vi fick vind på de två vorstrarna som startat precis före oss så gick det undan värre. Synd att jag inte tog någon tid. Men jag har aldrig åkt 6 km så fort nånsin. Bra! Det märks att Cliff är för lite tränad den här säsongen. Han går ut för hårt och har svårt att hålla tempo redan efter 5 km. Det kan ju bli en utmaning på SM. Enligt banprofilen så kan det bli tuffa 10 km. Men vi ska ta lugnt och sikta in oss på att bara ta oss runt. Skitsamma vilken tid vi hamnar på. Vi är snabbare än alla collies som inte är med på SM;-)

Undrar om jag är lika nöjd i morgon kväll som jag är i kväll......


Nu borde det vända

I morse var det med en suck som jag konstaterade att termometern envisades med att stå kring -30. Undrade ett tag om den frusit fast; men den tanken omkullkastades omgående när jag klev ut på bron och snoret frös fast i näsan vid första andetaget. Inte kul alls!
Hundarna är lite rastlösa nu. Jag vill inte gärna motionera dem i sträng kyla. För stor skaderisk och kanske inte helt nyttigt i övrigt heller.
Men det är ju mitt sätt att se saker och det straffade sig snabbt i ställningen i Svenska cupen. Jag uteblev från en av de få tävlingar som jag kan köra eftersom det var kallare än -15 och tappade direkt placering. Så kan det gå. Sen kan jag ju av praktiska skäl; läs jobb; inte vara med på SM och där försvinner ytterligare några chanser till poäng. Men ära och berömmelse betalar inga räkningar. Förra året kom jag tvåa och fick inte ens pris;-O




Vi var i alla fall på ett trevligt möte med Vindelälvsdrags laget igår. Första dagens sträckor är fördelade i laget. Jag ska köra 12,5 km med Voodoo (undrar om hon fixar det?) och Jossa kör första dagens målsträcka på 10 km med Cliff. Om vi nu inte får tag på någon/några annan/andra hund/hundar till Jossa. Någon som har en dragvillig hund att låna ut? Som kan springa 10 km / dag i 4 dagar...

Gamle Cliff är inte alldeles vältränad i år av en och annan anledning och jag vill inte riktigt pressa honom för hårt. Jag vill ha många lyckliga skadefria år tillsammans med honom. Även om draget är roligt så går hans välmående före. Faktiskt.

Jag kan ju njuta en dag till eller så med att jag faktiskt har legat etta i Svenska cupen. Det kan jag väl unna mig. För om jag sket pengar och inte var så mesig med hundarna så hade jag kunnat ligga kvar bland de fem första när cupen är över...

Bozita Robur Challenge cup

Seniorer grupp B,C

Karin Wallgren 34 p (3)
Mikaela Asplund 31 p (3)
Hans Pettersson 30 p (3)
Pether Ericsson 30 p (3)
Thomas Henriksson 30 p (2)
Lisa Lindblom 27 p (2)
Ulrika Karlsson 20 p (2)
Patrik Hedberg 17 p (1)
Harriet Svensson 16 p (1)
Åke Wedin 16 p (1)
Elsine Zingmark 15 p (1)
Gilbert Backström 15 p (1)
Ingela Hedberg 15 p (1)
Irina Persson 15 p (1)
Rasmus Lund 15 p (1)
Sara Sundin 15 p (1)
Lars Hammarfalk 14 p (1)
Anna Lövgren 12 p (1)
Magnus Ahlstrand 11 p (1)
Josefin Sehlstedt 10 p (1)
Peter Eriksson 10 p (1)
Petter Hillborg 10 p (1)


Lille Cliff har i alla fall varit en duktig draghund (för att vara collie t.om). Han har deltagit i 4 Vindelälvsdrag, 2 SM, Svenska cupen och faktiskt RM barmark

               
Här i fyrspann fyrhjuling tillsammans med Flasa, Zoid och Zibob som enda B-hunds ekipage. Slå det ni!



 


Permafrost!

Nu får faktiskt kylan ge sig. Det är inte kul längre.
Vi fick ställa Jossas bil i garage under helgen för den såg ut som en isknul. Visserligen körde hon iväg i morse glad i hågen trots att motorvärmaren inte fungerat. Tur hon har en snäll bil. Det var ju bara -28 i morse. Suck.

Ingen skidåkning blir det heller. Till och med Voodoo finner sig i att ha täcke nu. Fixade ett provisoriskt av en gammal filt som hon faktiskt (peppar peppar) låter bli.
Sven måste åka ut till huset efter jobbet för att kolla till det. Jag stressar sönder över det förbannade huset snart. Kan ingen snäll fe komma och köpa det snart?! Det finns ju roligare saker att spendera pengarna på....

    
Nä det blir nog inomhusprojekt ikväll också. Ett möte inbokat och så mycket mer hinner man väl knappast med heller. Får väl se om det blir någon cup imorgon. Det är väl på det berömda håret i så fall. Det kommer ju att bli varmare eftersom ljuspelarna stod rätt upp igår. Frågan är om det hinner vända innan morgondagen.

hata kyla & blåst

Inte vart det någon tävling för mig & Cliff idag. -22 i Umeå i morse och -20 i Örträsk. Jag vet inte om de körde tävlingen ändå. Tycker det är dålig stil i så fall. Det ska inte tävlas i sträng kyla! Sen får folk vara hur tävlingskåta de vill. Jag har haft en grym huvudvärk sen tävlingen i onsdags och ångrar att jag var så dum att jag tävlade. Om jag åtminstone kunde gett fan i att ta ut mig. Spelar roll vad jag fick för tid. Poängen blir ju desamma ändå. Dumma dumma jag!

Det blev en liten tripp till armyshopen idag istället. Sven behöver en "hundjacka" som pallar vind och kyla och är oöm. Jag hittade en igår som jag är kanon nöjd med. Ful som stryk men helt vindtät. Passar en frusenlort som jag. Men det bidde ingen Svenjacka idag. Det ska velas ett tag först;-)

Morgondagen lär väl knappast bjuda på varmare väder eller mysiga skidturer. Suck. Får väl sätta mig och sy ett täcke till Voodoo istället. Hon har ju bitit sönder sina täcken. I den här kylan behöver bägge hundarna ha täcken. Kollade väderstationen idag. -31 i vind! Inte konstigt att det bet på då.


Önskar att jag hade lite fler isbjörnsgener ibland!

kallt!

Tävlade igår i värsta kylan. Hur man mäter temperatur kan ju diskuteras, men att hålla termometern i handen kanske inte är helt rätt.
Voodoo var hur duktig som helst första varvet och hakade på A-hundarna som låg på sitt andra varv. Men sen när de fortsatte mot målgång och vi skulle vika tvärt höger för att gå in på vårt andra varv så var det inge kul längre. Synd att hon inte ville gå på i samma tempo för då hade vi haft en grymt bra tid. Men det kommer med mer rutin. Var så säker. Jag är så nöjd med att jag slog min egen tid från förra gången. Visserligen bara med 4 sekunder men det är åt rätt håll. Ganska duktig av en halvgammal, otränad kärring med en liten liten liten lika otränad mallenutt faktiskt.

Det kändes att det var för kallt för att anstränga sig. Köldastma och en förfrusen örtipp på mig. Trots att jag hade en head och mössa. Körde i tumvantar dessutom. Jag är känslig för kyla. Det är nog bara så att jag inte var isbjörn i mitt tidigare liv.
När vi kom hem stod termometern på -20 och jag kan gott tänka mig att det var lika kallt i Holmsund. Det finns en anledning att man har köldgräns på -15 för tävling. Usch vad min kropp tog stryk. Bra sätt att bota min förkylning. NOT!

Saxat ur tävlingsbestämmelserna (Nationella tilläggsregler för draghundstävlingar)

3.4 Sträng kyla

Vid sträng kyla (-15 grader eller kallare) har domare att i samråd med tävlingsjury

besluta om att senarelägga första start, avkorta bana/banor eller avlysa tävlingen.




Men min lilla kämpe gör så gott hon kan med det lilla hon har. Vi gör det bästa vi kan och mer kan vi inte göra.

På lördag hoppas jag på varmare väder. Jag tänker inte tävla om det är kallare än -15! det är bara idioti. På Vindelälvsdraget kan jag göra det men då är det eljest. Tänker tukta Cliff om vädret tillåter och se tävlingen som en träningsrunda på tid;-)

                                                  
                          Fina vänner ska man vara rädd om...även om de är fyrbenta...

Sol ute sol inne


Även om vintern känns lång, kall, mörk och eländig ibland; så belönas vi emellanåt för att vi uthärdar; med otroligt vackra dagar. Finns det något vackrare än vinternatur med mycket snö och sen lite solljus för att fullända det hela.


Vi tillbringade en otroligt vacker helg med att vara inomhus i Lit och städa ur Svens lägenhet. En del finner sig tillrätta med det också. Mina hundar har verkligen av och på knapp. Finns det inte möbler att slänga sig i så finns det väl en luftmadrass. När de väl kommit underfund med det lite knepiga underlaget som gungar och svajar lite så tog de madrassen i besittning och tillbringade all innetid där.


Söndagen hann vi i alla fall njuta en stund av det vackra vädret. Vi var ner på Storsjön och frotterade oss med andra sol lapande vintertrötta människor.
Där kan man låna långfärdsskridskor och ge sig ut på en upp plogad vända på ca två mil om man vill. Måste ju vara ett ypperligt komplement till skidträningen. Fast utan hund då...Såg en del galningar som åkte med hund faktiskt. Jag är ju så sjåpig så jag ser ju bara skaderisken. Dels för att underlaget inte är det bästa för snabba hundar och sen kan ju faktiskt olyckan vara framme. Jag skulle inte alls tycka att det vore trevligt att bli överkörd av en skridskomed om jag var bartassad.


Man kunde även få åka hundspann med tio dragvilliga hundar. Det var många som åkte faktiskt. Cliff påtalade sitt missnöje lite högljutt för att han inte fick jobba. Efter en stund gav han upp och insåg att det var ganska trevligt att bara flanera och glo på alla som åkte hundspann, skridsko, skidor eller...

efter häst...

Det hade ju jag velat göra. Fubb! Mysigt med dessa nordisar som jobbade i solens sken.
Voodoo tycker att hästar är mycket märkliga djur. Hon vet inte riktigt hur hon ska ställa sig till dem. Hon vill gärna smaka på dem. Bara lite. Men eftersom matte kräver att hon ska uppföra sig bland folk så låtsas hon inte riktigt se dem. Fast hon har 100 koll på läget ändå.


Det går inte att komma ifrån. Det är mysigt med nordisar.


Det gäller att hålla koll på allt och alla. Nästa gång tar vi med skidorna och åker ifrån alla på sjön. Fniss.
Vi ska i alla fall testa alla fina spår i Östersund och även ta en sväng på Storsjön. Även om vi inte springer Amundsen race så kan vi kuta allt vad vi förmår på Storsjön.


Ha! Bildbevis! Cliff åker ibland på golvet vid framsätet i husses bil. Det ni! Husse som knappt tagit in en hund i bilen förut. Men det är aldrig för sent att förändra sig. Han lånar till och med ut bilen åt mig ibland. Det är stor det. lika stort som Dorotea...

Hitta formen?

Bestämde mig i lördags att det blir träningsuppehåll i en vecka för att komma till rätta med förkylningen...i går började mina två filurer som jag har (en på varje axel) att dividera med varandra igen.
Det är ju förmodligen kall- luften som gör att jag får hosta och feber. Lite träning inomhus kan ju inte skada. Det kan ju vara ett sätt att bli av med inneboende frustration och ångest kanske. Men samtidigt är det kanske just vila jag behöver eftersom jag har ett ganska fysiskt ansträngande arbete också. Samt att det blir minst fyra promenader med hundarna utomhus varje dag (varav en är i skogen med snöplumsning=JOBBIGT)
I vanlig ordning så var det den mindre goda axelriddaren som vann.
Körde ett pass på gymmet i ganska lugnt tempo och till hög musik som trängde undan alla negativa tankar. Skööönt!!

    

Jag är väldigt duktig på att stretcha mina hundar när jag tränat med dem. Att min gamla utslitna kropp skulle behöva det har jag tydligen inte riktigt fattat. Fy vad stel jag var i alla musklerna!
Ibland känns det så motigt att gå iväg till gymmet, men nu har jag börjat få tillbaks motivationen för träningen. Jag har ju sett att det har gett resultat på cuperna. För även om jag är långt ifrån i topp konditionsmässigt så tar jag mig igenom banorna relativt smärtfritt. Så har det inte varit förut. Då har jag haft kondition men inte styrka. Om jag nu kunde sluta med min värsta last och hitta en balans mellan styrka och kondition så tror jag att jag hittat den...FORMEN!!! Kanske tills nästa säsong då....


världens bästa iller

Måste bara lägga in en bild från bildspelet på Umeå DHKs dragsida. http://www.umeadraghund.se/
Världens duktigaste lilla dragråtta. Bara en tvärhand hög men drar ändå;-)

                          

Lurviga ex

Tävlade i lördags trots att jag hade feber natten innan. Smart? Nä! Det gick tungt och resulterade bara i att jag måste avstå skidåkningen i ett par dagar nu. Värk och febertoppar igen. Det kändes extra trist igår när det var kanonfint väder ute och jag hade planerat att köra bäggen hundarna på Nydala hundspår. Suck. Är huvudet dumt får kroppen lida.
Nåja hur gick tävlingen annars då...hade maximal otur med lottningen för Voodoos del. Hon är fortfarande känslig för att det skriks kring henne. Jag höjer ju sällan eller aldrig rösten mot mina hundar eftersom jag anser att de hör väldigt bra;-)
Voodoo var låg i starten och jag fick peppa henne en hel del. Hon sprang hela tiden och kollade bakåt och hade inte alls samma fina driv framåt som hon brukar. Inte lätt att vara en liten Voodoo alla gånger. Fick dra upp henne efter loppet istället. Hade turen att hitta hennes favvo leksak i fickan så att vi kunde avsluta äventyret på ett positivt sätt.
Vi hamnade trots detta på en andra plats i klassen. Mycket förvånad blev jag över detta eftersom det inte alls kändes så bra när vi åkte. Hon är duktig mattes lilla iller;-)
Cliff fick finna sig i att vänta i bilen. Lillmatte var inte frisk nog för att åka. Hoppas dessa eländes förkylningar ger sig snart. Suck.


Fick en hälsning från ett av mina lurviga ex. Killer mår finfint. Känns så skönt att veta mitt i allt elände.

Vi var ut till huset igår. Måste ta dit en rörmokare i veckan. Känns väl inte allför kul kanske. Vet dessutom inte var huvudkran till vattnet sitter. Eländes elände!

Men elände har jag fått nog av. Jag varvar med allt som är positivt istället. Har anmält till årets kennel läger i sommar! En av mina favoritinstruktörer ska vara med! Yeiii!!!! Vad kul! Om jag så ska leva på luft så kommer jag att vara med där. Det kommer att bli något att se fram emot när allt annat känns tungt.


Ännu en hälsning från ett lurvigt ex. Jäger har blivit en riktigt vacker hund. Han har pappas uttryck. Det är så roligt att få höra av "barna" mina ibland. Bägge fick bra hem och har blivit fina trevliga killar. Skönt!


lång näsa eller långnäsa

Skulle träna med dotra på Nydala igår. Hon lämnade återbud i sista minuten. Insåg att Cliff behövde mer träning än Voodoo så han fick följa med på ett pass.
Han gick riktigt bra trots att han skäller sig igenom nästan hela sträckan. Men det är väl så han är...


Långnäsa har stuckit näsan i blöt...eller kanske för nära surtiken.

I övrigt är det jämna plågor. Måste ta ut rörmokarn till huset nästa vecka. Vi får inte fart på vattnet. Känns bittert värre. Husbesiktning och energideklaration idag. det gick väl inte alls så bra som jag hoppats. Eldragningen förstod jag väl....men annars är det väl bara att bita ihop om gråten och fortsätta leva. Nudlar kan ju vara gott ibland...

med laga kraft

Trött

på allt tjafs runt omkring mig nu. Pratat med polis och civilrätt idag. Ska jag agera så vill jag ha lagen på min sida...


Tröttare blir jag när jag inser att det är -30 i Vännäs. Vi har inte fått fart på vattnet ännu....


Tröttast blir jag när jag inser att jag måste ut med ännu mer pengar som jag inte har.........det har kommit en massa snö så jag fick beställa ny skottning ute vid huset. Dessutom åker jag på att göra en energideklaration nu i veckan. Ge mig kraft att orka ta mig igenom alla skit som jag har framför mig. Jag börjar bli leds nu...

RSS 2.0